Nykyiset kanat, kanalan nykytilanne.
Nykyiset kanat, kanalan nykytilanne.

Vähensin viime syyskesällä työmäärää vähentämällä kanoja ja rotuja niin että jäi vain 1/3 osa jäljelle,

muut jatkoi uusiin kanaloihin ja hyvää olen saanut palautetta.

Jäljellä olevat parvet:

  1. Light brahma bantam.
  2. Isbar Silverruds
  3. Faverolle, jossa kukkona on bantam faverolle ja 1 Ay Am Ketawa kukko. Toiveena, että tulisi vain joko pienempikokoisia faverolleja, tai sitten nauravia kukkoja. Tästä minulla on tarkoitus tehdä haudont
  4. Ay Am ketawa, 2 kanaa ja kukko. Kukot on ihastuttavia naurullaan. Nämäkin on bantam mallia. Ja tarkoitus on risteyttää näitä muilla roduilla, jotta saisin aikaan monipuolisemman parven, ainoana päämääränä, että nauru periytyisi, se on ihastuttanut koko pihaa viime kesänkin. Kerrankin rotu, missä kukko on enemmän kuin kysytty. En tuo näitä lisää, vaan pyrin jatkamaan jo olemassa olevien kanojen turvin, koska näitä on vähän Euroopassa ja sisäsiitosvaara on ilmeinen, siksi risteytän muilla kanoilla.
  5. Easterit ja pyrstötön araucana kana + pyrstötön araucana kukko ja easter kukko.
  6. Sanjak Longcrower, erittäin ihastuttavat kanat, kaikki erivärisiä. Myös näistä on tarkoitus hautoa uusi parvi tänä keväänä. Kauniita ja näiden ääni on ihastuttava, eli 2 rotua joilla kukot ei kiekaise.
  7. Hollannin kääpiökanat, nämä ihastuttavat pienet linnut jotka munii salaattimunia ahkerasti. 1 kanoista on valkoinen mustin merkein, loput on ruskeita ja heillä komea kukko+ frizzle kukko, Tuo kukko on maskotti.
  8. Phoenix bantam, joilla on seurana myös 2 hollannin kääpiökanaa. Nämä on isompia kuin hollantilaiset, silti pienikokoisia ja erikoisuus on kukkojen pitkä pyrstö. Alunperinkin luotu risteyttyksenä pitkäpyrstöisistä.
  9. Seramat, samassa ryhmässä on 1 easter kana ja 1 phoenix kukoista,

Legbareista luovuin ison työmäärän johdosta, tosin kanalassa oli aina kosteaa, kun noita oli parvi kanalassa. Suurikokoiset faverolel kukot, kun en kasvata lihakarjaa, eli teurasta omaan käyttöön, nämä kasvaa liian kookkaiksi, vaikka ovatkin mahtavia luonteiltaan. CoNu kanat, liharotu, aivan ihastuttavia nämäkin, mutta nämä elää nyt Rengossa isossa parvessa ja varsinkin kukot siellä ihastuttaa uusia omistajiaan. Brabanterit, minorkat ja monet muut, niitä oli niin vähän, että ei parveksi asti, joten luovuin näistäkin, kuten niin monista muistakin roduista, osan kanssa mietin pitkään, mutta kun määrä piti saada 50 kanaan, se oli oikea ratkaisu. 150 kanaa oli vain liikaa ja parhaimmillaan näitä oli parisataa yksilöä.

Edelleenkin kukkoja on liki sama määrä kuin kanoja. Ei ole taloudellista, mutta kukot vain on hauskoja.

Vähennykseen syynä oli myös se, että kaikki saatiin mahtumaan 1 kanalaan ja että työmäärä saatiin minimiin.

Parhaimmillaan oli 27 eri rodun edustajia.

Jäljelle jäi rehutaloudelliset ja vähän jätöksiä päästävät,

Tarkoitus oli tehdä pehkulämmitys, se jäi tekemättä.

Mutta edelleenkin on sama rutimix kuivike kanalassa mikä syksyllä laitettiin,

Ja pölyä riittää, kun on liian kuivaa, ei haise, vaikka koneellinen poistoilma on päällä vain aamu 6- ilta 22 välisen ajan. Jätökset poistetaan orsien alapuolella olevilta tasoilta vetämällä ne astiaan ja kärryyn.

Osalta tuokin määrä on olematonta, kuten hollannin kääpiökanoilla, phoenixeilla, seramoilla.

Kun kanojen luukut avataan tarhaan huhtikuun alkupuolella, vanhat kuivikkeet poistetaan ja desinfioidaan kanala.

Kuivuutta ja pölyämistä olen ehkäissyt ruiskuttamalla vettä, mikä sisältää virkonia seinille ja kattoon viikonloppuisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *