Meillä näitä on ollut kaiken kaikkiaan 4,
jokainen on päätynyt ruokapöytään.
Olen lukenut, että tätäkin voi hoitaa.
Tuon munkinpippurin sanotaan tehoavan, tabletti päivässä.
Samoin olen lukenut, että puna-apilaa tällaisille kukoille säännöllisesti, niin hormoonit tasoittuu.
Puna-apilan tulee olla tuoretta, jotta se ei ole myrkyllinen.
Apila, soijan sukulainen, sisältää myös estrogeenimuotoa, jota kutsutaan isoflavoniksi, joka voi häiritä eläinten lisääntymisjärjestelmää riittävän suurina määrinä, mutta vapaassa laiduntamisessa tai jos sitä ruokitaan kohtuullisina määrinä osana muita ruohojen ja rikkaruohojen kohdennettu ruokavalio, sen ei pitäisi aiheuttaa mitään ongelmia.
Apila sisältää paljon kalsiumia, niasiinia (todennäköisesti miksi ankat rakastavat apilaa!), Kaliumia, A- ja B-vitamiineja, rautaa ja proteiinia. Apila on detoksifikaattori ja stimuloi maksaa ja ruoansulatuskanavaa. Se auttaa myös hengitysteiden ja verenkierron terveyttä, koska se on antikoagulantti.
Ja siinä piilee syy, miksi apila esiintyy usein luetteloissa siitä, mitä ei pidä ruokkia kanoilla. Apila sisältää kumariinia, joka ohentaa verta. Joten vaikka se auttaa hyvässä verenkierrossa ja alhaisemmassa verenpaineessa, varsinkin jos apila homehtuu, tiettyjen sienien läsnäolo aiheuttaa kumariinin muuttumisen toksiiniksi, joka voi aiheuttaa sisäistä verenvuotoa.
Tämä on enemmän ongelmaa, kun leikattu apila paalataan heinään hevosille ja muille eläimille ja kastuu sitten, mikä auttaa sienen kasvua. Myrkyllisyyttä ei yleensä esiinny normaaleissa oloissa.
Loppujen lopuksi melkein kaikilla riittävän suurilla määrillä voi olla kielteisiä terveysvaikutuksia. Päivittäiset vitamiinit tarjoavat ihmeellisiä terveysvaikutuksia ihmisille, mutta koko pullon nieleminen kerralla todennäköisesti tappaa sinut.
Kamomilla, kaneli, lakritsi, mansikat, kirsikat ja aprikoosit sisältävät myös kumariinia.