Kannibalismi siipikarjassa: merkit, syyt ja ratkaisut
Kannibalismi siipikarjassa: merkit, syyt ja ratkaisut
Kuvassa voi olla lintu

Nokkiminen tulisi huomata ajoissa ja puuttua siihen, ennen kuin se muuttuu kannibalismiksi

Siipikarjalintujen, erityisesti kanojen, luonnollinen asia on se, että ne rakastavat nokkia melkein kaikkea mitä näkevät. On kuitenkin valitettavaa, että ne myös nokkivat toisiaan. Itse asiassa ne voisivat tehdä tämän, kunnes tulee verta.

Siipikarjan kannibalismi on epänormaalia käyttäytymistä, ja siihen liittyy kanan nokkimista iholle tai muiden lintujen höyhenten poistamista kokonaan. Ne voivat myös nokkia muiden lintujen kloaakkia, kun ne ovat alkaneet munia. Tämä käyttäytyminen liittyy yleensä eläimen hormonaalisiin muutoksiin.

Kloaakin ja ihon nokkiminen linnun kehon eri osissa johtaa veren menetykseen, kehon sisäelinten ulkonemiseen ja jopa kuolemaan. Siksi on tärkeää toimia, kun parvessa havaitaan nokkimista.

Syitä kannibalismiin

On olemassa erilaisia ​​tekijöitä, jotka vaikuttavat lintuihin kannibalistisen käyttäytymisen kehittymiseen. Ne ovat:

Siipikarjalintujen liikakanta pienessä tilassa aiheuttaa lintujen kannibalistisen käyttäytymisen, koska linnut ovat yleensä stressaantuneita tilan puutteen takia selviytymään.

Ruoka- ja vesipula

Jos kanoilla ei ole riittävää rehua ja vettä, heidän on kilpailtava riittämättömistä vedestä ja ruoasta, mikä johtaa nokkimiseen. Jos linnut ovat aina nälkäisiä, ne etsivät tapoja tyydyttää ravintotarpeensa, mikä johtaa kannibalismin lisääntymiseen.

Epätasapainoinen ruokavalio

Suuri energiansaanti ja vähäinen kuitu aiheuttaa lintujen aggressiivisuuden ja hyperaktiivisuuden. Myös proteiinien ja muiden ravintoaineiden, kuten metioniinin ja suolan, puute saa kanat nokkimaan höyheniä ja verta.

Liiallinen lämpö

Ylimääräinen lämpö tai erittäin korkeat lämpötilat aiheuttavat kanoissa kannibalismia. Tämä johtuu siitä, että erittäin korkea lämpötila saa linnut tuntemaan ärsytystä ja stressiä.

Ylimääräinen valo

Pitkät valaistusjaksot tai erittäin kirkas valaistus aiheuttavat kanojen vihamielisyyden toisiinsa aiheuttaen kannibalismia. Vältä vilkkuvia valoja, loisteputkia jne. Muniville kanoille 14h/vrk valoa

Linnut, joilla on loisia

Sekä ulkoiset että sisäiset loiset voivat kannustaa kanoja nokkimaan ja vahingoittamaan ihoaan, mikä johtaa kannibalismiin. Loishäätö..

Terveet kanat nokkivat sairaita kanoja, erota heidät.

Tarjoa runsaasti tilaa linnuille

Anna kanojen tarpeeksi tilaa juosta ympäriinsä. Suositeltavat lattiapinta-alat ovat seuraavat:

  • 2 viikon ikäiset linnut: 230 cm 2 / lintu
  • Linnut 3--8 viikkoa: 460 cm 2 / lintu
  • Linnut 8-16 viikossa: 930 cm 2 / lintu
  • 16 viikon ikäiset ja sitä vanhemmat linnut: 1400 cm 2 / lintu
  • Anna riittävästi rehua ja vettä
  • Varmista, että kaikilla kanoillasi on aina riittävästi ruokaa ja vettä, jotta ne ovat täysin tyytyväisiä eikä heidän tarvitse turkistella.

Anna riittävästi rehua ja vettä

Varmista, että kaikilla kanoillasi on aina riittävästi ruokaa ja vettä.

     Tarjoa tasapainoinen ruokavalio

Lintujen ravintotarpeita kattava ruokavalio

Tarjoa vihreitä

Anna kanoillesi hyvä määrä vihreää, apilaa tai muuta yrttiä, koska nämä elintarvikkeet sisältävät runsaasti kuitua.

Suolaliuos

”Wisconsinin kokeiluasema kehitti vuonna 1942 "suolaliuoksen", jonka oletetaan olevan 99-prosenttisesti tehokas. Korvaa lintujen tavallinen vesi yhdeksi aamuksi vedellä, johon on lisätty yksi ruokalusikallinen suolaa gallonaa kohti. Korvaa suolavesi raikkaalla vedellä iltapäivällä. Toista kolme päivää myöhemmin.”

Gallona noin 4L

Joissakin ohjeissa tuo on 1 Litra vettä/1ruokalusikallinen suolaa,

ehkä kuitenkin miedompi liuos on turvallisempi.

Ruokalusikallinen on 5 g

kana saa käyttää suolaa 0,5g/vrk

mm kananmunissa on suolaa, eli kana tarvitsee sitä silloin sisäänsäkin.

4litraa vettä/5g suolaa, kana juo päivässä max 3 dl vettä.

1 aamupäivän aikana max 2 dl.

jos 5 g suolaa liotetaan 4 litraan vettä, 1 dl sisältää 0,125g suolaa, 2 dl 0,25g

Eli ollaan vielä kaukana maximi suolan saannin rajasta.

Rikin ja suolan puute lintujen ruokinnassa saattaa laukaista kannibalismin (veri sisältää suolaa ja rikkiä). Lisätään yksi ruokalusikallinen suolaa ruokalusikallinen/4 L vettä ja liuos tulee antaa ainoana juomana puolen päivän ajan. Sitten se korvataan tavallisella juomavedellä. Jos tämä ei lopeta kannibalismia päivässä tai kahdessa, se toistetaan kolmen päivän kuluttua. Jos ongelma johtuu suolan puutteesta, se korjaa tilanteen.

Oikea lämpötila

Varmista, että tila, jossa linnut elävät, on viileä, jotta kanat tuntevat olonsa mukavaksi eivätkä stressisi. Pidä poikasilla 35 ° C: n lämpötila ensimmäisen viikon aikana ja alenna sitten lämpötila 2,7 ° C: seen viikossa, kunnes se saavuttaa lopulta 21 ° C: n.

Säilytä riittävä valovoima

Vältä yli 40 watin valkoisten hehkulamppujen käyttöä poikasen kasvun aikana. Jos tarvitset voimakkaita lamppuja lämmön tuottamiseen, käytä infrapunalamppuja. 12 viikon ikäisille ja sitä vanhemmille linnuille 15 tai 25 watin lamppuja juomis- ja ruokinta-alueilla. Vältä ympäristön valaistusta yli 16 tuntia päivässä.

Madota linnut

Yritä hoitaa lintujasi säännöllisesti loisia vastaan, koska loiset voivat johtaa kannibalismiin.

Poista sairaat tai loukkaantuneet linnut kanalasta

Jos huomaat, että joku kanoistasi on sairastunut tai loukkaantunut, on parasta erottaa se muista terveistä linnuista estäen muita nokkimasta sitä. Samoin, jos huomaat, että joillakin kanoillasi on kehittynyt nokkimisen käyttäytymistä, sinun on myös erotettava se muista linnuista, koska kanoilla on luonnollinen taipumus jäljitellä muita ympärillään olevia kanoja. Joten jos joku linnuista alkaa nokkia, toiset alkavat tehdä samoin ja kannibalismi leviää nopeasti heidän keskuudessaan.

Nokan leikkaamista jotkut suosittelee, tuntuu varmasti yhtä hankalalta kuin minustakin.

"Tuote perustuu erittäin katkeraan ja erittäin epämiellyttävään aineeseen linnuille. Tämä aine on täysin vaaraton ja 100% turvallinen sekä linnuille että ihmisille. Tuote tulisi suihkuttaa kanoille, jotka ovat joutuneet "kollegoiden" kannibalismin tai höyhenen nokkimisen uhriksi, hyökkääjät jättävät tällä suihkutetun lepoon."https://www.inkubatori.lv/product/lidzeklis-pret-kanibalismu-no-fight/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *